Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - NoScopeDog

Pagina's: [1] 2
1
Suzuki Swift (2010-2017) / Climate control achteraf inbouwen
« Gepost op: 14 januari 2021, 10:04:48 »
Dit is een keer eerder gevraagd, maar er is nooit antwoord op gekomen, dus bij dezen nog een keer:

Is het mogelijk (zonder ál te veel moeite) om achteraf climate control in de Swift comfort in te bouwen? De climate control units staat genoeg te koop (uit sloopauto's enzo), dus het is niet echt een probleem om er aan te komen. Het lijkt alleen dat de bekabeling niet hetzelfde is, dus de vraag is of hier een verloopje voor bestaat en te vinden is...  De climate control heeft volgens mij alleen een temperatuursensor nodig om verder te functioneren.

Heeft iemand het toevallig al stiekem gedaan? :)

2
Hulp nodig? (Suzuki Swift 2010-2017) / Re: Aanschaf suzuki swift sport
« Gepost op: 14 januari 2021, 09:20:35 »
Er zijn niet echt veel bekende problemen bij de Swift.

De handbak is soms een beetje hakerig/stroef, meestal is het verversen van de bakolie genoeg om dit te verhelpen, volgens het onderhoudsschema moet dat sowieso om de paar jaar gebeuren, maar volgens mij gebeurt dat meestal niet. De sports schijnen ook soms last te kunnen hebben van 'Clutch judder', dat het koppelingspedaal trilt bij het schakelen, als het te erg is kan dat een teken zijn dat de koppeling vervangen moet worden.

Check bij het rijden even of je iets hoort rammelen, het interieur is best plastic en anders moet je na het kopen weer op zoek gaan naar de bron van de rammel. Sowieso beschadigt het plastic ook vrij snel, dus check voor krassen. Maar goed, dat is een kwestie van je ogen gebruiken.

Als je er eentje uit 2013 koopt zit je (volgens het onderhoudsschema dan hé, het is niet altijd nodig, het is afhankelijk van de staat) binnen een jaar op een wat duurdere beurt, het 8e jaar staat er namelijk wat meer op de planning: remmen reinigen voor en achter, bougies vervangen, versnellingsbakolie verversen en remvloeistof verversen. Dat is alsnog geen ramp, maar wel iets om in je achterhoofd te houden als je de Swift wilt blijven onderhouden bij de dealer.

3
Producten aangeboden of gezocht / Re: Orginele zwarte Suzuki sun velgen
« Gepost op: 14 januari 2021, 09:07:48 »
Mooie velgen zeg!

4
Het Suzuki café / Re: Hoeveel kilometers heeft jouw Suzuki gereden ?
« Gepost op: 3 november 2020, 13:38:49 »
Netjes.

Ik zit op de 120k, rijd normaal gesproken zo'n 12k per jaar, maar door het thuiswerken zo'n 5-6k denk ik.

5
Het Suzuki café / Re: Zo zie je ze liever niet!!!
« Gepost op: 3 november 2020, 13:35:05 »
Inderdaad zonde

6
Optische en technische aanpassingen / Re: LED knipperlicht
« Gepost op: 16 oktober 2020, 07:17:46 »
Bedankt voor je reactie, heb je ook een link naar jou gekochte lampjes op Ali?

Die heb ik ... alleen dat zijn niet degene die jij zoekt. Ik heb een DRL/Knipper combi besteld.

Dat zijn namelijk deze

Zit er in de Vitara ook de BAU15S fitting?

Als ik kijk naar goed verkochte lampjes met goede reviews en geen hyper flash kom ik deze tegen:

Deze, of deze

Maar er zijn er (natuurlijk) nog duizenden meer, ik storteer zelf het liefst op best verkochte artikelen i.c.m. (veel) positieve reviews.

7
Optische en technische aanpassingen / Re: LED knipperlicht
« Gepost op: 15 oktober 2020, 14:36:34 »
Op Ali vind je veel van dit soort lampjes met een weerstand. Vaak is dit wel een externe weerstand, dus die moet je even met een tiewrap vastzetten, maar buiten dat is het plug and play. Ik heb er gisteren 2 in mijn Swift gezet, en ze hyperflashen niet.

8
Ons kent ons / Re: Hallo allemaal
« Gepost op: 6 oktober 2020, 09:31:56 »
Mooi Vitara :) Welkom

9
Suzuki Swift (2010-2017) / Re: Draden interieurverlichting
« Gepost op: 28 september 2020, 18:18:54 »
Ooh ik dacht dat je verlichting bij de voeten bedoelde :-P Maar je hebt het in de lampen verwerkt!

Haha ja, die komen nog. Ik kreeg deze week de spullen daarvoor binnen, dus die ga ik binnenkort doen! Dit was het meeste werk, dus dit wilde ik eerst doen (goede keuze want het weer wordt steeds slechter).

10
Suzuki Swift (2010-2017) / Re: Draden interieurverlichting
« Gepost op: 28 september 2020, 09:51:20 »
Zoals beloofd;En in videovorm:

https://i.imgur.com/EppakGx.mp4


11
Suzuki Swift (2010-2017) / Re: Draden interieurverlichting
« Gepost op: 17 september 2020, 22:09:18 »
Mooi verhaal. Ik ben benieuwd naar je video of foto's. Waarom heb je ervoor gekozen om door het schutbord aan de voorkant te gaan? Ik dacht dat je het wilde aftappen van de kofferbak?
Trouwens, ik heb een Swift Sport uit 2011 en de doorgang naar de motorruimte zit in het midden, recht achter je bediening van de radio. Ik heb daar mijn voeding langs getrokken voor de versterker van de radio.

Ik denk dat ik liever gewoon lampjes heb. Moet je niet constant dat ding bedienen met die afstandsbediening? Daar heb ik niet zoveel zin in, en ik hoef ook geen kleuren.

Ik wilde buiten de auto verlichting hebben die ging branden als ik de auto van het slot zou halen, net zoals moderne auto’s doen. Zo kun je je auto makkelijk vinden in het donker en het staat super chique vind ik. Dus de DRL aan de voorkant zijn nu helemaal geen DRL maar puur verlichting voor tijdens unlocken van de auto. Aan de achterkant komt een rode strip, en dan is de buitenkant compleet.

Voor de binnenverlichting hoef je dat inderdaad niet te doen, maar de kabel in de dorpel tak ik weer af naar de led strips, Dus heb er nu weinig werk meer aan.

Die strips houden hun kleur vast inderdaad, maar soms resetten ze random, geen idee waarom. Als je gewoon witte wilt dan is het nog goedkoper en volgens mij liggen ze ook bij de action voor een euro of 8, die bestaat alleen uit een lange rol, dus als je gaat knippen moet je alsnog solderen op de strips. Als dat geen probleem is dan is dat een idee.

12
Suzuki Swift (2010-2017) / Re: Draden interieurverlichting
« Gepost op: 17 september 2020, 16:09:29 »
Dat is een goede oplossing inderdaad. Ik wist niet dat de dakmodule op die manier werkt zoals jij omschrijft. Ik heb in de kofferbak rechts een extra lampje ingebouwd met origineel glaasje, dus het is net alsof het af fabriek zo hoort. Ik denk dat ik dan ook de draden ga tappen zoals jij het schetst.
Ga je die draden dan gewoon via de dorpel trekken? En wat voor lampjes ga je op welke plek monteren? Daar zat ik ook even naar te kijken. Ik heb nog een x-aantal t10 warm wit ledjes over, misschien dat ik die ga gebruiken. Heb jij ideeen?

Ja, ik heb de draden onder de achterbank geschoven en vanuit daar in de dorpel (plasticje eraf, en in die kabelgoot liggen al veel OEM kabels) naar voren getrokken. Ik heb nooit het gat in de firewall gevonden waar de OEM kabels doorheen zijn getrokken, dus ik gebruik het gat bij de bijrijders kant (vermoedelijk ingang koppelingspedaal voor linksrijdende landen). Vanuit daar heb ik een kabel de motorruimte ingeloodst en aan de DRL verlichting gekoppeld. Ik vind het resultaat erg mooi, ik zal binnenkort een video uploaden.

Voor de binnenzijde kies ik voor DRL strips, die ik nog heb liggen. Ze zijn RGB dus ik ga ze dan rood maken.

Gewoon zo'n setje:


Kost 10 euro op Ali ofzo. En dan koppelen met zo'n adapter;Een eurootje van Ali.

Ik vind de ledstrips handiger dan losse leds or armaturen omdat je niet hoeft te solderen. Je moet alleen een connectie maken van de draad die je doortrekt en de strip, maar dat kan ook met scotchlocks of krimpkousen. De binnenkant wordt immers niet nat en nauwelijks vochtig dus dat vergt wat minder aandacht dan de draden die je naar de motor brengt.

13
Suzuki Swift (2010-2017) / Re: Draden interieurverlichting
« Gepost op: 11 september 2020, 15:43:47 »
Interessant topic. Ik hou het even in de gaten. Als je het echt niet kunt vinden kun je via het dak tappen toch?

Dat kan inderdaad, alhoewel ik geen goede manier vindt om het daar af te tappen. Ik heb de 3 draden gemeten die binnenkomen, en beide staan onder 12v spanning continu (en eentje is aarde). Het heeft dus pas nu als je de metaaltjes gaat aftappen waaraan de lamp (die festoon) zit. Ik heb geen veilige manier gevonden om dat af te tappen, dus dat ga ik maar niet doen.

Ik heb een alternatief gevonden: De verlichting in de kofferbak gaat synchroon aan/uit (incl dimming effect) met de interieurverlichting. Met als uitzondering dat de knop (interieurverlichting blijvend aan) uiteraard geen effect heeft op deze verlichting.

Ik ga deze draden aftappen en gebruiken voor footwell-verlichting en om aan te sluiten aan een DRL aan de voorzijde, zodat deze reageren op het unlocken van de auto. Een soort 'coming home/leaving home' feature maar dan zonder de ingewikkelde module.
 

14
Ons kent ons / Re: 1.6 sport jeroentjuh (p24)
« Gepost op: 1 september 2020, 10:20:56 »
nu is het enkel nog wachten op een paar leds voor de achter uit rij verlichting dit zijn smd leds met rond om smd en in het midden een lens naar achter schijnt
wel schuin naar beneden natuurlijk  ::) deze liggen helaas vast bij de douane #coronaviruis wat redelijk raar is aan gezien ik de rest wel binnen heb gekregen....
maar goed nu even kijken of ik nog tijd over heb voor de schaden hersteller voor wat schades weg te werken die me nog irriteren als dit gedaan zou kunnen zijn voor bots zou die der mooi bij staat :D

hier ook nog even een vid van de camera https://youtu.be/-FLu5Q8EGDo

Als je de RCA draadloos maakt dan is het mogelijk om de camera aan te sluiten op de kentekenplaat verlichting toch? Dat zou je het hele gedoe door de rubbers kunnen overslaan.

Ik ben ook van plan die camera te kopen, maar heb geen zin om alle kabels door rubbers te trekken, dus als het makkelijker kan... :D

15
Hulp nodig? (Suzuki Swift 2010-2017) / Re: Extra interieur verlichting
« Gepost op: 1 september 2020, 10:18:17 »
ik heb verlichten voor en achter bij de voeten

ik heb zwakke leds gebruikt ze branden namelijk zodra ik de auto start

via de sigaretten aansteker gekoppeld wel even een zweef zekering er tussen

helderen leds heb ik onder de voorstoelen kofferbak en onder de kentekenplaat deze gaan branden zodra de auto word geopend zodra de binnen verlichting uit gaat gaan deze leds ook weer uit dit is gekoppeld aan de binnen verlichting

(Image removed from quote.)

Hoe heb je die leds onder je kentekenplaat gemonteerd? Dat ziet er namelijk erg strak uit!

Heb je een kabel van het interieur door de motorruimte begeleid en een ledstrip onder de kentekenplaat gemonteerd?  Of kan het makkelijker 

Pagina's: [1] 2